Documents

Algebra

Description
Description:
Categories
Published
of 4
All materials on our website are shared by users. If you have any questions about copyright issues, please report us to resolve them. We are always happy to assist you.
Share
Transcript
  1 1. If  x 2  – 1is a factor of polynomial  f  (  x ) = 2  x 3  + A  x 2  +B  x  + 3 then A 2  – B 2  =?(a)5(b)6(c)–6(d)0 2. If  x  + 1  x  = 2, then find the value of  x 9  + 9 1  x = ?(a)0(b)4(c)2(d)6 3. )1( 132529   x x x  is divisible by:(a)both )1(&)1(    x x (b) )1(    x  but not by )1(    x (c) )1(    x  but not by )1(    x (d)neither )1(    x nor )1(    x 4. If  x 2  – 2  x  + 1 = 0, find the value of  5432  xxxx x    .(a)0(b)2(c)3(d)4 5. Find the number of solution of equation 222 12312231  xxx xx       (a)0(b)1(c)2(d)4 6. If 2 21,0,421  p p pp =¹-+  then the value of 1  p p  is(a)4(b)5(c)10(d)12 7. If 2 13,  x x        then the value of  x 206 +  x 200 +  x 90 +  x 84 +  x 18 +  x 12 +  x 6 + 1 is(a)0(b)1(c)84(d)206 8.  If         ,&           xabcybcazcab , then       333 ?        xaybzc (a) 3()()()     xaybzc (b)3  xyz  (c) ()()()     xaybzc (d)3 abc 9. If  x 4  + 4 1  x  = 119 and  x  > 1, then the value of   x 3  –  3 1  x   is(a)54(b)18(c)72(d)36 10.      2222 ?    abababab (a) 1 ab  (b) 2 ab  (c) 4 ab  (d) 1 ab 11. If    22 2450++++= abba ,   then the value of . abab -+ (a)3(b) –3(c) 13 (d) 13- 12. If HCF of  x 3  – 27 and  x 3  + 4  x 2  +12  x  + k   is a quadratic polynomial. Find the value of k  .(a)27(b)9(c)3(d)4 13. If  x  = a ( b – c ),  y  = b ( c – a ) &  z   = c ( a  –   b ), then thevalue of 333333  xyz abc   is(a) 3 abc xyz  (b) abc xyz  (c) 3  xyz abc (d)1 14. If  x  = 11, find the value of  x 5  – 12  x 4  + 12  x 3    – 12  x 2  +12  x  – 1 is(a)10(b)11(c)12(d)0 15. If  xy yx   = –2, (0)  x,y  , then {  x 3 +  y 3  + 3  xy  (  x + y )} = ?(a)1(b)0(c)–1(d)2 16. If ( a  –1) 2  + ( b  – 2) 2  + ( c  – 3) 2  = 0, then find the valueof a + b + c. (a)–6(b)–3(c)–2(d)6  2 17. If 112323921123239  xyz       , then what is thevalue of 1123239  xyz  xyz  +++++ (a)0(b)1(c)2(d)4 18. The value of .. ?                    abbccaabcbca  xxx xxx (a)0(b)1(c)  x abc (d)  x ( a+b+c ) 19. If  x  = 2 –2 1/3  + 2 2/3 , then find the value of  x 3  – 6  x 2  +18  x  + 18.(a)22(b)40(c)33(d)45 20. The value of  111111 ------ ++++++++ bacaabcbbcac  xxxxxx = ?(a)0(b)1(c)  x a–b–c (d)None of these 21. If 537–43   = 473 ab  , then find a  and b. (a) a  = 3, b  = 5(b) a  = 1, b  = 27(c) a  = 7, b  = 3(d) a  = 2, b  = 7 22. If  p  x  = r   y  = m  and r  w  = p  z   = n ,   then which one of thefollowing is correct?(a)  xw = yz  (b)  xz = yw (c)  x + y = w + z  (d)  x – y = w – z  23. Let 6116)( 23   x x x x f  . Then, which one of the following is not a factor of )(  x f  :(a) 1   x (b) 2   x (c) 3   x (d) 3   x 24. (2 + 1) (2 2  + 1) (2 4  + 1) (2 8  + 1) (2 16  + 1) (2 32  + 1) (2 64 + 1) is(a)2 256  – 1(b)2 256 + 1(c)2 128  – 1(d)2 128  + 1 25. If (3.7)  x  = (0.037)  y  = 10000, then what is the value of  11 –   xy .(a)1(b)2(c)1/2(d)1/4 26. 333 242424............ will be equal to(a)2(b)2 2 (c)2 3 (d)2 5 27. If a  = 3 + 22  ] then the value of 6423 1 aaaa      is(a)204(b)212(c)192(d)240 28. If 21312  xy    = 483  xy    = 4725  xy    then thevalue of (  x  + 2  y ) is equal to :(a)3(b)2(c)7(d)–2 29. If 33 1421++ = 33 42++ abc  and a , b , c  rationalnumbers, then the value of    a + b + c  is(a)0(b)1(c)2(d)3 30. If   and   are the roots of the equation  x 2  – 3 kx  + k  2 = 0 find k   if  2  +  2  = 74 (a) 12  (b) 12 (c) 12  (d)None of these 31. )( nn a x    is divisible by )( a x  :(a)for all values of n (b)only for even values of n (c)only for odd values of n (d)only for prime values of n 32. If    –3 32 a    &    –3 32 b     ,  then ( a  + 1)  – 1  + ( b  + 1)  –1  = ?(a) 482 (b) 503 (c)1(d)5 33. If 2  s  = a + b + c , then the value of (  s – a ) 2  +(  s – b ) 2  + (  s – c ) 2  +  s 2  – a 2  – b 2  – c 2  will be :(a)–1(b)1(c)2(d)0 34. If 28633 ab    , then ( a  – b ) = ? (where a , b  are rational number)(a)–2(b) 2(c)4(d) –1 35. If 2  x  = a  + 33 43 baa   and 2  y  = a  – 33 43 baa   ,then find  x 3  +  y 3 .(a) a (b) b (c) a 3 (d) b 3  3 36. If 3  pqr  x     , then find (  x–p ) 3 + (  x–q ) 3 + (  x–r  ) 3  – 3(  x–p ) (  x–q )(  x–r  ) .(a)  pqr  (b)  p + q + r  (c)0(d)3 37. If ( a  + b +c )  p  = ( b +c – a ) q = ( c +a – b ) r = ( a +b – c )  s , then find 1111 –. qrsp   (a)1(b)2(c)0(d) a  + b +c 38. If a  + b  = 5 and a 2  + b 2  = 13, then find a  – b , where ( a > b ).(a)1(b)– 3(c)2(d)– 1 39. If 41553  x   , then 20122012  xx xx    = ?(a)1(b)2(c)3(d)4 40. If  x  = 32,then the value of 11– 111–1–   x x xx   is(a) 13 (b) 23 (c) 3 (d)2 41. If  xy + yz + zx =  xyz  , then find the value of  (1)(1)(1)  xyyzzx xyzyzxzxy       .(a) 32  (b) 12 (c)0(d)1 42. If  76711774711  pqrs      ,then  pqrs    = ?(a)6(b)4(c)9(d)8 43. If 123  x     , then the value of ( 432 285  xxx     2628  x   ) is(a)0(b) 66 (c) 36 (d) 6 44. Thevalue of  24816 ...       ppppp (a) 522      p (b) 352      p (c) 1   p p (d) 512      p 45. If 222 4()  xaxbxcabcbccaab          ,then thevalue of  x  is equal to :(a)( a  + b  + c ) 2 (b) a 2  + b 2  + c 2 (c) ab  + bc   + ca (d) a 2  + b 2  + c 2  – ab – bc – ca 46. Find the value of 26153.523853   (a) 3 (b)2(c) 13 (d)3 47. If 444 444..32 a  x     , then a  = ?(a) 152 (b) 154 (c) 52 (d) 51 48. Find the value of          4444444 abcbccaababcabc             (a)3 abc (b)4 abc (c)6 abc (d)12 abc 49. The solution to the inequality 11  x  – 61   5 is(a)–6     x     6(b) –6     x     0(c)  x  6(d) 0     x     6 50. If  x  + 1  x  = –  3 , then the value of  x 67  +  x 53  +  x 43  +  –  x 29  +  x 24  +  x 12  +  x 6  + 3 is :(a) 3 (b)0(c)    223  (d)    223   4 51. If ( ab  – b  + 1) = 0 and ( bc – c  + 1) = 0, then ( a – ac )is equal to(a)–1(b)0(c)1(d)2 52. If a  + b + c = 20 and 11130 abc    , then find thevalue of abbccabacbac         .(a)597(b) 600(c)599(d) can't find 53. If a  x  = bc , b  y  = ac, c  z   = ab, then   111  xyz  xyz      = ?(a)0(b)1(c)2(d)3 54. If  x 2  (  x + y + z  ) = 36,  y 2 (  x + y + z  ) = 46,  z  2 (  x + y + z  ) = 63,  xy (  x + y + z  ) = 111,  yz  (  x + y + z  ) = 99,  zx (  x+ y + z  ) = 82, then  x  = ?(a)6(b)7(c)2(d)4 55. If  xz  yw  , then  –  mmmmmmmm  xyzw xyzw          = ?(a)  y x (b) 1(c)(  xyzw ) m /2 (d) (  xyzw ) m 56. If )( t  x   is a factor of both )( 2 q px x    and ),( 2 mlx x    then the value of 't'   is:(a) qm  (b)  pl   (c) qm pl   (d)  pl qm  57. If a  + b  + c  = 0 , then 444222222 2()()    abcabbcca = ?(a)1(b)2(c)3(d)4 58. If a , b , c  and d   are four positive number such that a  + b  + c  + d   = 4, then what is the maximum valueof ( a  + 1) ( b  + 1) ( c  + 1)( d   +1).(a)32(b)8(c)16(d)81 59. What should be added to the  x (  x + a )(  x  + 2 a )(  x +3 a ), so that the sum be a perfect square?(a) 2 9 a (b) 2 4 a (c) 4 a (d)None of these 60. If 1(1)(2)0(1)  xx xx     , then find  x 2 +  x .(a)4(b)1(c)9(d)0 1. (a) 2. (c) 3. (b) 4. (d) 5. (b) 6. (c) 7. (a) 8. (a) 9. (d) 10. (c)11.(c) 12. (b) 13. (c) 14. (a) 15. (b) 16. (d) 17. (b) 18. (b) 19. (b) 20. (b)21.(b) 22. (a) 23. (c) 24. (c) 25. (c) 26. (a) 27. (a) 28. (c) 29. (a) 30. (a)31.(b) 32. (c) 33. (d) 34. (c) 35. (d) 36. (c) 37. (c) 38. (a) 39. (b) 40. (b)41.(d) 42. (d) 43. (b) 44. (b) 45. (a) 46. (c) 47. (a) 48. (d) 49. (c) 50. (d)51.(c) 52. (a) 53. (c) 54. (c) 55. (c) 56. (d) 57. (d) 58. (c) 59. (c) 60. (b) Answer
We Need Your Support
Thank you for visiting our website and your interest in our free products and services. We are nonprofit website to share and download documents. To the running of this website, we need your help to support us.

Thanks to everyone for your continued support.

No, Thanks
SAVE OUR EARTH

We need your sign to support Project to invent "SMART AND CONTROLLABLE REFLECTIVE BALLOONS" to cover the Sun and Save Our Earth.

More details...

Sign Now!

We are very appreciated for your Prompt Action!

x